Szervusz kedves látogató, üdv a kommenteren!

Dátum:

Hosszas fejlesztés után végre elstartolt az oldal, egyelőre kevés emberrel, kevés hírportállal, de nagy lelkesedéssel és kitartással. Célunk első körben egy kis kulturált közösség kialakítása, és ebben mindenki segítségét szivesen látjuk.

A kommenterről ┌(▀Ĺ̯ ▀-͠ )┐

A kommenter egy olyan hely, ahol a nagyobb magyar hírportálok cikkeihez lehet kommentelni. Azért kezdtük el fejleszteni, mert a híroldalak többségén már nem lehet hozzászólni, szerintünk viszont szükség van egy olyan felületre az interneten, ahol meg lehet vitatni a világ történéseit magyarul. Természetesen ott a facebook is, viszont ott az ember főleg az ismerőseivel kommunikál, ráadásul sokakat elriaszt, hogy névvel, minden ismerős előtt kell vállalni a véleményt.

Egyeseknek feltűnhet, hogy kialakításban és működésben eléggé hasonlít a kommenter a redditre. Ez nem véletlen, mondhatnánk a reddit adta az inspirációt. Lényeges különbség viszont, hogy itt automatikusan kerülnek be a hírek a hírportálok RSS feedjeiből. Na meg ugye, hogy ez magyarul van. Saját linkeket egyelőre nem lehet beküldeni, de idővel lehet, hogy erre sor fog kerülni.

Röviden ennyi. Még pár gondolat, pontokba szedve:

  • Nagyon fontosnak tartjuk a látogatók anonimitáshoz való jogát. Nincs az oldalra semmilyen külsős kód befűzve és nem is tervezünk ilyet. Kivétel a facebook megosztás, de ez csak a gomb megnyomásával aktiválódik. A regisztrációhoz nem kötelező email címet megadni, és engedett több fiók regisztrálása.

  • Amit a leginkább szeretnénk látni az oldalon, az a különböző véleményű emberek kulturált kommunikációja. A fel- és leszavazás gombokkal ennek megfelelően azt célszerű jelezni, hogy az adott tartalom mennyire releváns és nem azt, hogy egyetért-e vele az ember.

  • Nem célunk a híroldalaktól ellopni a forgalmat, sőt! Csak a címeket és a rövid leírásokat jelenítjük meg a kommenteren, és reméljük mindenki elolvassa a cikket mielőtt kommentel. A főoldalról a kis karikákra kattintva lehet a cikkhez eljutni, a címre kattinva a kommentekhez.

  • Az oldalat hobbiból fejlesztjük szabadidőnkben, itt ott lehet kisebb hiba. Reklámok egyelőre nincsenek, később lehet, hogy lesznek. A terv az, hogy majd csak akkor, ha már túl sokba kerül az oldal fenntartása nélküle.

  • Moderációról egyelőre annyit, hogy a legjobb az lenne, ha a közösségi moderáció működne, a leszavazás gombok segítségével. Egyelőre megpróbálunk egyáltalán nem moderálni (azzal a kivétellel, hogy ha egy komment törvényt sért, akkor azt nyilván muszáj).

Chrome és Firefox bővítmény ☜(゚ヮ゚☜)

Készültünk bővítményekkel is! Ezeket édemes felraknod, mert jelzik, ha az adott cikkhez vannak kommentek, illetve azt is, hogy mennyi. Tehát ha felteszed, és egy cikket olvasva jut eszedbe, hogy kommentelnél, akkor csak egy gombnyomás eljutni az oldalra.

bővítmény

Firefox bővítmény telepítése
Chrome bővítmény telepítése

Végszó

Annak aki ideág elolvasta az irományt köszönjük a figyelmet, illetve mindenkinek jó kommentelést kívánunk! Az alábbi gombra kattintva ez a bejegyzés is kommentálható az oldalon ヽ༼◐ل͜◑༽ノ